Gå til indhold

Invest in Denmark

Er du nysgerrig og interesseret i videns tunge industrier? Kunne du tænke dig at lære mere om den beslutningsproces, som går forud for at et firma vælger at ekspandere internationalt og i hvilket land de etablerer sig? Er du resultatorienteret og kan lide at tænke kreativt i forhold til problemløsning? 

Invest in Denmark (IDK) arbejder med tiltrækning af investeringer fra udlandet til Danmark på udvalgte ambassader, som en integreret del af Eksportrådet og Udenrigsministeriet. Vores overordnede mål er at tiltrække viden, kapital og arbejdspladser til Danmark for derigennem at skabe langsigtet vækst, styrke kompetencer og vidensniveauet samt det danske erhvervslivs globalisering. 

Fra ambassaden i London arbejder vi specifikt med at identificere og gå i dialog med virksomheder fra UK & Irland for at skabe interesse for at etablere sig i Danmark, primært inden for videns tunge sektorer med fokus på Technology, Life Sciences og Cleantech. Du kan læse mere om vores ydelser på www.investindk.com

Jobbeskrivelse 
Som praktikant hos IDK bliver du en del af et dedikeret investeringsteam, hvor du vil hjælpe med konsulentarbejde for både store og små virksomheder i UK & Irland. 
Du vil få en god indsigt i den beslutningsproces, som går forud for at et firma vælger at ekspandere internationalt og hvilke faktorer, der har betydning for, hvor man eksempelvis investerer, vælger at etablere et kontor eller at indgå et forskning og udviklingssamarbejde. 
Du vil få mulighed for at få dyb indsigt i danske kernekompetencer og mange forskellige sektorer med tid til fordybelse i de videns tunge industrier og Danmarks styrkepositioner. Du vil også lære meget om de rammebetingelser (beskatning, arbejdsmarkedsvilkår, adgang til forskningsmiljøer og teknologi m.m.) der kan påvirke en virksomheds beslutning om at etablere sig i et nyt land. 

Typiske opgaver 
Informationssøgning og udarbejdelse af bl.a. markedsanalyser for internationale investorer 
Identificering af relevante samarbejdspartnere eller myndigheder i Danmark 
Sektoranalyser af IDKs fokusområder 
Identificering af relevante leads dvs. UK & irske virksomheder, som det er oplagt at gå i dialog med 
Deltagelse i møder på højt niveau (ledelsen/beslutningstager) med virksomheder samt udarbejdelse af mødereferater 

Kvalifikationer 
Vi søger en dansktalende studerende, som er tilmeldt en handel-, jura-, ingeniør eller økonomiorienteret kandidatuddannelse eller derunder på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt 
Vi forventer, at du er god til engelsk både skriftligt og mundtligt og er vant til både at samarbejde og arbejde selvstændigt. 
Vi søger en praktikant, som er nysgerrig og resultatorienteret, gerne med lidt erhvervserfaring. Det vil også være en fordel, hvis du er initiativrig og kan tænke kreativt i forhold til problemløsning. 
Vi forventer desuden, at du er erfaren bruger af Microsoft Office-pakken. 

Vi vil gerne høre hvorfor praktikpladsen er interessant for dig, og hvordan opholdet vil kunne bidrage til dit videre uddannelses- og karriereforløb, samt hvordan din baggrund er relevant for IDKs arbejde. 

Praktikvilkår 
Opholdet skal bidrage til din uddannelse og vil foregå under vejledning af Investment Manageren. 
Praktikopholdet varer seks måneder fra den 1. august 2021 til den 31. januar 2022. 
Praktikopholdet er ulønnet, men du vil få delvis dækning af dine udgifter i forbindelse med opholdet og vil kunne få udbetalt et tilskud eller få refunderet udgifter efter regning inden for DKK 4.000 pr. måned. Du vil pga. Brexit skulle søge om visum og betale en såkaldt Health Surcharge for at få adgang til det britiske sundhedsvæsen på ca. £500. Denne udgift vil skulle afholdes inden for praktikanttilskuddet.

Ansøgning 
Ansøgningen bedes skrevet på engelsk og sendes sammen med bilag (CV, karakterudskrift, eventuelle referencer). Skriv venligst ”Dit Navn – Invest in Denmark” i emnefeltet. Ansøgningen skal være os i hænde senest den 8. marts 2021 på mail til lonambintern@um.dk 

Yderligere oplysninger 
Har du yderligere spørgsmål om Invest in Denmark, kan du kontakte Investment Manager: Berit Chavez Azeri på beraze@um.dk 
Oplysninger om ambassaden samt ambassadens praktikantordning kan findes på ambassadens hjemmeside http://storbritannien.um.dk/da/om-os/praktikophold