Gå til indhold

Forsvarsafdelingen

Forsvarsattachéen indberetter primært til Forsvarsministeriet, men også andre dele af den danske administration samt til dansk forsvar generelt, om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner i Storbritannien og bidrager til det dansk-britiske forsvarssamarbejde.

Jobbeskrivelse
Som praktikant i forsvarsafdelingen er du med til at udarbejde indberetninger og rapporter, hvor du kommer til at bidrage med informationssøgning og analytisk bearbejdelse. Du vil også blive inddraget i arbejdet med ambassadens hjemmeside i forhold til publicering af historier om dansk forsvar og hjælpe med besvarelse af henvendelser til afdelingen. 
En del af arbejdet foregår i samarbejde med ambassadens politiske afdeling. Blandt andet vil du dagligt skulle udarbejde presseklip af artikler i britiske medier i samarbejde med praktikanten i den politiske afdeling. 

Kvalifikationer
Vi søger en dansktalende studerende, som er tilmeldt en samfundsvidenskabelig eller tilsvarende kandidatuddannelse eller derunder på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt. Vi forventer, at du har interesse for international politik, strategi og forsvars- og sikkerhedspolitik. Det er en fordel, hvis du har erfaring med skriftlig kommunikation, gode mundtlige og skriftlige engelskkundskaber. Erfaring fra forsvaret er ikke en nødvendighed, men kan være en fordel.
Du skal kunne redegøre for, hvorfor praktikpladsen er interessant for dig, og hvordan opholdet vil kunne bidrage til dit uddannelses- og karriereforløb.

Praktikvilkår
Opholdet skal bidrage til din uddannelse, og vil foregå under vejledning af forsvarsattachéen og dennes personlige assistent.

Praktikopholdet varer seks måneder fra den 1. august 2021 til den 31. januar 2022. 

Praktikopholdet er ulønnet, men du vil få delvis dækning af dine udgifter i forbindelse med opholdet og vil kunne få udbetalt et tilskud eller få refunderet udgifter efter regning inden for DKK 4.000 pr. måned. Du vil pga. Brexit skulle søge om visum og betale en såkaldt Health Surcharge for at få adgang til det britiske sundhedsvæsen på ca. £500. Denne udgift vil skulle afholdes inden for praktikanttilskuddet.

Arbejdstiden er 8.30-16.00, mandag-fredag. Du optjener 2,08 feriedage pr. måneds praktik.

Ansøgning
Ansøgning samt bilag (CV, karakterudskrift, eventuelle referencer) bedes sendt senest 8. marts 2021 på e-mail til lonambintern@um.dk mærket ”Dit Navn – Forsvarsafdelingen”

Yderligere oplysninger
Oplysninger om ambassaden samt ambassadens praktikantordning kan findes på ambassadens hjemmeside: www.storbritannien.um.dk.
 Har du spørgsmål i forhold til forsvars afdelingen, som du ikke finder svar på online, kan du kontakte Jytte Schnegelsberg på +44 (0)207 333 0228.