Gå til indhold

Danske organisationer og foreninger i Storbritannien

Herunder finder du beskrivelser af nogle af de danske fællesskaber, der findes i London. 

Den Danske Kirke i London

Den Danske Kirke i London afholder danske gudstjenester, døber, konfirmerer, vier og begraver som i en dansk sognekirke. Derudover bliver der afholdt en række kulturelle arrangementer i kirken, ligesom der sælges danske madvarer og tilbydes praktisk hjælp til danskere i London. Besøg kirkens hjemmeside her.

 

Dansk KFUK i London

Dansk KFUK i London er et hostel, der huser danske au pairs, studerende, turister, musikere og andre danskere, der skal opholde sig i London i en længere eller kortere periode. KFUK fungerer også som rådgivningscenter, og de hjælper gerne med praktiske spørgsmål af enhver karakter. Se mere på KFUK’s hjemmeside her.

 

The Danish-UK Association

Danish-UK Association (tidligere The Danish-UK Chamber of Commerce) har til formål at promovere forretning, handel og investering mellem Danmark og Storbritannien, og foreningen arrangerer hvert år en lang række events, der skal være med til at skabe et dynamisk forretningsforum for virksomheder fra begge lande. Besøg Danish-UK Associations hjemmeside her.

 

VL-grupper

Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (VL) har omkring 4.000 medlemmer organiseret i netværksgrupper af 30-40 medlemmer, såkaldte ’VL-grupper’. Grupperne er sammensat ud fra medlemmernes geografiske placering og på tværs af den offentlige og private sektor. London gruppen (VL78) har omkring 20-25 dansktalende medlemmer med base i eller omkring London. Som medlem af en VL gruppe er der bl.a. mulighed for at:

  • Dele erfaringer og viden med andre på samme ansvarsniveau
  • Afprøve tanker og ideer i relation til virksomheds- og organisatorisk udvikling
  • Deltage i initiativer vedrørende ledelsesmæssige, samfundsmæssige eller økonomiske forhold
  • Drøfte egne udfordringer i et fortroligt og uforpligtende rum
  • Få et overblik over aktuelle erhvervs- og samfundsmæssige problemstillinger
  • Få indsigt i bredere sammenhænge, der er relevante for den enkeltes personlige udvikling – professionelt, funktionsmæssigt og menneskeligt.

 

Med gruppeformanden i spidsen planlægger gruppen selv aktiviteter, inklusiv mødefrekvens og temaer for møderne. Der er mindst otte møder om året, alle af en høj faglig karakter.  

 

Læs mere om VL-grupper og krav til medlemskab her.