Gå til indhold

Ambassadøren

René Dinesen, en erfaren diplomat inden for internationale relationer, er Danmarks ambassadør i Storbritannien.

 

Velkommen!

______________________ 

René Dinesen tiltrådte sin post som Danmarks ambassadør i Storbritannien den 1. september 2022.

Inden sin ankomst i London, var han ambassadør i Østrig og Fast Repræsentant for OSCE og FN i Wien. Tidligere i sin karriere har Dinesen tjent som ambassadør i Sydafrika og i Afghanistan og som stedfortrædende Fast Repræsentant ved den danske FN-mission i New York og som souschef i Rumænien. Han har også haft flere ledende stillinger i Udenrigsministeriet, senest som centerchef fra 2016 til 2018 og før det som kontorchef for strategi og policy planlægning.

Han har stor erfaring med internationale relationer, både bilaterale relationer og flere internationale organisationer, herunder EU, NATO, FN, OSCE, WTO og OECD.

Mens han havde orlov fra den danske udenrigstjeneste fra 2015 til 2016, var han den første administrerende direktør for en ny international filantropisk fond, der arbejdede med emner som klimaforandringer og bæredygtig økonomi.

Ambassadør Dinesen har forelæst på adskillige amerikanske universiteter og er censor ved danske universiteter. Han har en BA og en MA i Statskundskab og Internationale Relationer fra Københavns Universitet.

Ambassadøren er udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen og Ridder af 1. Grad af den Rumænske Nationalorden "Serviciul Credincios". Han er gift med Camilla Follin Dinesen og har to døtre.

Kontakt

Danmarks Ambassade
55 Sloane Street
London SW1X 9SR
Tel: 00 44 (0)20 7333 0200
Fax: 00 44 (0)20 7333 0270
E-mail: [email protected]

René Dinesen
Ambassadør

Rikke Huque-Iversen
+44 (0)20 7333 0202
PA