Gå til indhold

Ambassadøren

Lars Thuesen, en erfaren diplomat indenfor EU spørgsmål, handel og investering, er Danmarks ambassadør i Storbritannien.

 


Velkommen!

______________________ 

 

Lars Thuesen tiltrådte stillingen som ambassadør den 1. september 2017. Det betyder, at han arbejder og bor i den Arne Jacobsen-designede ambassadebygning på Sloane Street, som også huser Islands ambassade og Færøernes repræsentation.

Før han tiltrådte stillingen som ambassadør i London, var Lars Thuesen gennem seks år direktør for Eksportrådet og medlem af Udenrigsministeriets direktion, hvor han også havde ansvaret for ministeriets ressourcer og drift.

Som direktør for Eksportrådet, den statslige eksport- og investeringsfremmeorganisation i Udenrigsministeriet, var han ansvarlig for 75 ansatte i Danmark og 230 ansatte i udlandet fordelt på ca. 100 ambassader, generalkonsulater og handelskontorer. I Udenrigsministeriet i København har Lars Thuesen endvidere beklædt chefstillinger for Kommunikation, Presse og Kultur samt Borgerservice. Gennem karrieren har han i flere omgange arbejdet med forskellige EU-anliggender såsom traktatændringer, udvidelser, formandskaber, handelspolitik og koordination af dansk EU-politik.

I udenrigstjenesten har Lars Thuesen været udstationeret i Mexico og to gange i Spanien. Inden han startede i Udenrigsministeriet, var han ansat i Europa-Parlamentets Forskningsafdeling i Luxembourg. Lars Thuesen har også boet i USA i flere omgange. Hans første ambassadørpost var i Spanien og Andorra.

Han blev uddannet inden for statskundskab med speciale i internationale forhold fra Aarhus Universitet og University of Massachusetts i 1987.

Lars Thuesen er gift med Jeanine A. Ayerdi, og sammen har de en søn. Han er udnævnt Kommandør af Dannebrogordenen.