Gå til indhold

Energieffektive løsninger til socialt boligbyggeri i Storbritannien

Det britiske marked for socialt boligbyggeri har gennemgået væsentlige forandring det seneste årti.

Der er stort politisk opmærksomhed på sektoren med henblik på at energirenovere de eksisterende boliger samtidig med at antallet af nye boliger skal øges kraftigt. Senest er der blevet sat ekstra fokus herpå som følge at COVID-19 idet regeringen har udset milliard-investeringer i sektoren som et nøgletiltag til at genstarte den britiske økonomi. Dette har givet en stor efterspørgsel efter nye innovative løsninger.

Leveringsmodeller, økonomiske strukturer, produktudvikling og en stigende tendens til opkøb og fusion har ført til organisationer med et større kommercielt fokus og det har ændret måden hvorpå danske virksomheder bliver leverandør til markedet.

Eksportrådet i Storbritannien har i en nyligt udarbejdet rapport undersøgt markedet for socialt boligbyggeri for at give et overblik over dets størrelse og videre udvikling samt vigtigste aktører. Herunder ligeledes hvilke forventninger der forefindes til nybyggeri, renovering og vedligeholdelse samt danske virksomheders muligheder for at blive leverandører til markedet for socialt boligbyggeri.

Download rapporten her