Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Storbritannien.


Siden er opdateret den 23.09.2021 kl. 09.20.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Storbritannien.

Information om konkrete restriktioner i Storbritannien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet. .

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Storbritannien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Storbritannien.

Information om konkrete restriktioner i Storbritannien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Storbritannien som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”. Enkelte erhvervskategorier er dog undtaget restriktionerne. Læs mere her. 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Tilrejsende til England fra Danmark skal præsentere en negativ COVID-19 test gennemført under 72 timer forud for afgang (antigentest eller PCR-test). Testkravet gælder også for britiske statsborgere, færdigvaccinerede og tidligere smittede. Børn 10 år eller under er undtaget. En bøde på GBP 500 vil blive tildelt tilrejsende, der ikke kan fremvise den negative test. Passagerer skal også fortsat registrere sig fra under 48 timer inden indrejse. Find mere information om testkrav på den britiske regerings hjemmeside

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Det digitale danske coronapas/det digitale EU COVID-certifikat anerkendes som dokumentation for COVID-19 vaccination samt for ens testresultat, men ikke for immunitet efter tidligere smitte. Som færdigvaccineret skal man dog stadig præsentere en negativ COVID-19 test gennemført under 72 timer forud for afgang (antigentest eller PCR-test) samt testes på 2. dagen efter ankomst (se herunder). Personer, der har fået to forskellige vacciner, anerkendes ikke som færdigvaccinerede. Du anses for værende færdigvaccineret 14 dage efter 2. vaccination.

Karantæne- og testregler

Danmark er et grønt land, og her gælder følgende regler:

Man skal som indrejsende fra Danmark til Storbritannien tage en selvbetalt PCR-test på eller før 2. dagen efter ankomst, uanset om man er færdigvaccineret eller ej. Denne skal bookes forud for indrejse, når man registrerer sig online. Da Danmark er et grønt land, er der ikke krav om karantæne ved ankomst med mindre ens test taget på eller før 2. dagen er positiv.

Børn i alderen 5-17 år skal også tage en test på 2. dagen.

Alle rejsende skal fra under 48 timer inden ankomst registrere sig online og oplyse kontaktoplysninger, opholdsadresse og andre informationer om rejsen.

Du kan læse mere om indrejserestriktioner, bøder og online registrering på den britiske regerings hjemmeside. Ved spørgsmål anbefales det, at man ringer til den britiske hjælpelinje vedrørende karantæne og registrering: +44 800 678 1767 (mandag-fredag fra kl. 9-17).

Bemærk at der i Skotland, Wales og Nordirland gælder lokale regler, og at der kan være lande, som er undtaget for karantæne i England, men som ikke er undtaget i Skotland, Wales og Nordirland. Du bør derfor altid tjekke de lokale retningslinjer, læs mere nedenfor.

Interne rejserestriktioner

Der er ingen interne rejserestriktioner. Yderligere retningslinjer for de tre selvstyrenationer kan findes her:

Transitmuligheder

Det er fortsat muligt at rejse gennem Storbritannien, dog har Storbritannien indført testkrav ved indrejse, hvilket også gælder personer, der rejser i transit. Rejsende skal have en negativ test (antigentest eller PCR-test), der er taget højest 72 timer før flyets afgang.

Vær også opmærksom på, at mange lande har indført skærpede indrejserestriktioner for tilrejsende fra Storbritannien. Det kan også gælde for danske rejsende, der rejser i transit via Storbritannien. Udenrigsministeriets rejsevejledning for Storbritannien er orange gældende fra lørdag den 14. august kl. 16.00 (dansk tid). Hvis du skal mellemlande i Storbritannien på vej mod din feriedestination, bør du orientere dig hos lokale myndigheder på din feriedestination og/eller ved dit flyselskab. Du kan finde kontaktoplysninger til lokale myndigheder på ambassaden i dit destinationslands COVID-19 side her. Hvis du skal mellemlande på vej tilbage fra din feriedestination til Danmark i en lufthavn, der ligger i de orange områder, skal du kunne fremvise en negativ PCR-test (72 timer) eller antigentest (48 timer), såfremt du ikke er færdigvaccineret.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. For at holde dig opdateret om lokale restriktioner, så bør du undersøge restriktionerne hos de lokale myndigheder. Læs mere her

Restriktioner kan variere på tværs af de fire selvstyrenationer (se mere under ’Nedlukning’ nedenfor). 

Udgangsforbud

De fleste af restriktionerne i England er blevet løftet, men der opfordres stadig til, at man begrænser nærkontakten med andre, og at man mødes udendørs. Læs mere på den britiske regerings hjemmeside.

Forsamlingsforbud

Restriktioner i forhold til størrelsen af grupper, der kan samles, er ophørt, men der opfordres stadig til, at man gør, hvad man kan for at beskytte sig selv og andre mod smitten. Du kan læse mere herom på den britiske regerings hjemmeside.

BEMÆRK: Reglerne ovenfor gælder England, men også i de tre øvrige nationer (Skotland, Wales og Nordirland) er en lang række forsamlingsrestriktioner i kraft. Du bør derfor holde dig løbende orienteret på de lokale myndigheders hjemmesider. Reglerne kan desuden variere i Skotland, Wales og Nordirland, jf. nedenfor.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen

Udrejse af Storbritannien

Fra lørdag den 14. august kl. 16.00 (dansk tid) er Storbritannien et orange land. Det indebærer, at der for udlændinge er krav om fremvisning af negativ PCR-test (72 timer) eller antigentest (48 timer) for ikke-færdigvaccinerede eller tidligere smittede personer. Er man som udlænding færdigvaccineret i et OECD-land med en EMA-godkendt vaccine, er der ikke noget testkrav før eller efter indrejse. For danske statsborgere er der ikke noget testkrav, uanset om man er færdigvaccineret eller ej. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer til Danmark på coronasmitte.dk.

Personer, der rejser i transit gennem UK fra særlige risikoområder skal kunne fremvise negativt testresultat allerede ved indrejsen til UK. I både 
Heathrow og Stansted lufthavne er det muligt at tage en test inden afrejse til Danmark. Tests skal bookes på forhånd og udbydes af private firmaer mod betaling (£40-100). Der opfordres til at afsætte god tid, da der kan forekomme ventetid i testcentrene. Det bemærkes, at teststederne er beliggende uden for security i afgangs/ankomst-området eller som ”drive through”-facilitet. Da UK selv opererer med testkrav i forbindelse med indrejse, anbefales det at få lavet testen på afrejsedestinationen og ikke i forbindelse med transit i London. Du kan læse mere om testkrav ved indrejse og transit i UK her.

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler her.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Du kan finde lokale myndigheders information om COVID-19 via nedenstående links:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i London inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Storbritannien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hjælp til erhvervsrejsende

Læs mere her
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.