Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Storbritannien.

Siden er opdateret den 18.06.2021 kl. 08.45.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Storbritannien.

Information om konkrete restriktioner i Storbritannien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Storbritannien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Storbritannien.

Information om konkrete restriktioner i Storbritannien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Storbritannien som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”. Enkelte erhvervskategorier er dog undtaget restriktionerne. Læs mere her. 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Tilrejsende til England fra Danmark, herunder britiske statsborgere, skal præsentere en negativ COVID-19 test gennemført under 72 timer forud for afgang. En bøde på GBP 500 vil blive tildelt tilrejsende, der ikke kan fremvise den negative test. Det gælder stadig, at passagerer skal selvisolere i 10 dage uanset testresultatet, idet det dog er mulig at tage en test tidligst på femtedagen med henblik på at komme ud af karantænen (læs mere om hvordan på denne side). Passagerer skal også fortsat registrere sig forud for ankomst. Find mere information om testkrav på den britiske regerings hjemmeside. Det bemærkes desuden i forbindelse med Europamesterskabet i fodbold, at fans, der rejser ind for at se fodboldkampe, skal være opmærksomme på, at har man billet til en kamp, der finder sted inden ophør af ens selvisolation, vil man blive afvist ved grænsen.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Rejsende som er vaccinerede er ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Storbritannien. Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for COVID-19 vaccination. Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Indrejsende fra Danmark til Storbritannien er pålagt 10-dages karantæne/selvisolation ved ankomst (enkelte erhvervskategorier er undtaget). Du kan læse mere om karantæneregler på den britiske regerings hjemmeside.

Alle rejsende skal inden ankomst registrere sig online og oplyse kontaktoplysninger, opholdsadresse og andre informationer om rejsen. Indrejsende til England vil efter minimum fem dages selvisolation kunne købe en privat test, hvis potentielle negative resultat vil kunne fritage for yderligere karantæne. Yderligere oplysninger om dette kan findes på denne side. Desuden skal alle indrejsende tage en selvbetalt PCR-test på 2. og 8. dag af deres karantæne. Testene skal bookes forud for indrejsen, når man registrerer sig. Tester en person positiv, starter de 10 dages karantæne forfra.

Desuden skal indrejsende fra ca. 40 ”røde lande” (bl.a. hele Sydamerika, Indien og det sydlige Afrika, men ikke Danmark) 10 dage på karantænehotel for egen regning. Du kan læse mere om tiltaget her, der gælder for England. I Skotland gælder det for alle indrejsende, at de skal på karantænehotel og ikke kun indrejsende fra "røde lande". Du kan læse mere om det på den skotske regerings hjemmeside

Hvis du ikke overholder kravet om karantæne/selvisolation, kan du få en bøde. Du kan læse mere om indrejserestriktioner, bøder og online registrering på den britiske regerings hjemmeside. Ved spørgsmål anbefales det, at man ringer til den britiske hjælpelinje vedrørende karantæne og registrering: +44 800 678 1767 (mandag-fredag fra kl. 9-17).

Bemærk at der i Skotland, Wales og Nordirland gælder lokale regler, og at der kan være lande, som er undtaget for karantæne i England, men som ikke er undtaget i Skotland, Wales og Nordirland. Du bør derfor altid tjekke de lokale retningslinjer, jf. nedenfor.

Interne rejserestriktioner

En delvis nedlukning af samfundet i hele England er stadig gældende. Dette betyder, at man opfordres til at planlægge sin rejse forud og undgå at rejse på travle tidspunkter samt at tage de sædvanlige forholdsregler såsom at bruge håndsprit og bære mundbind.

Yderligere retningslinjer for de tre selvstyrenationer kan findes her:

Transitmuligheder

Det er fortsat muligt at rejse gennem Storbritannien, dog har Storbritannien indført testkrav ved indrejse, hvilket også gælder personer, der rejser i transit. 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Restriktioner kan variere på tværs af de fire selvstyrenationer (se mere under ’Nedlukning’ nedenfor). 

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud, men en delvis nedlukning af samfundet i hele England er stadig gældende, hvilket betyder, at man skal fortsætte med at arbejde hjemme, hvis det er muligt, og at man skal tilstræbe at rejse med omtanke ved at planlægge sin rejse på forhånd. Læs mere på den britiske regerings hjemmeside.

Forsamlingsforbud

Det er muligt at mødes udendørs for op til til 30 personer, og op til seks personer eller to husstande kan mødes indendørs. Desuden holder biografer, teatre, koncertsteder m.v. åbent (dog med særlige COVID-sikre foranstaltninger), og det samme gør restauranter, pubber og caféer nu også indendørs (op til seks sammen). Organiseret indendørs sport er tilladt, og hoteller og B&Bs er ligeledes åbne (for op til seks personer eller to husstande). Det er desuden et personligt valg, om man ønsker at holde afstand, når man mødes med familie og venner. 

Brud på forsamlingsrestriktionerne kan medføre bødestraf.

Du kan læse med om alle restriktionerne på den britiske regerings hjemmeside.

BEMÆRK: Reglerne ovenfor gælder England, men også i de tre øvrige nationer (Skotland, Wales og Nordirland) er en lang række forsamlingsrestriktioner i kraft. Du bør derfor holde dig løbende orienteret på de lokale myndigheders hjemmesider. Reglerne kan desuden variere i Skotland, Wales og Nordirland, jf. nedenfor.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen

Udrejse af Storbritannien

Der kræves en max 48 timer gammel negativ PCR-test før ombordstigning på et fly fra Storbritannien mod Danmark. 

Udlændinge bosat i Storbritannien, der indrejser i Danmark med fly eller over sø/landegrænsen, skal kunne fremvise en max 48 timer gammel negativ PCR-rest.

Rejsevejledningen for Storbritannien skærpes, således, at alle rejser frarådes til disse fire byområder: Bedford, Blackburn with Darwen, Bolton og Rossendale. Det gælder også erhvervsrejser. Disse områder vil blive røde i rejsevejledningen. Rejsevejledningen for det øvrige Storbritannien er fortsat orange, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

De skærpede rejserestriktioner træder i kraft fredag den 11. juni kl. 00.00 (natten mellem torsdag og fredag). Læs mere her. Beslutningen gælder foreløbigt frem til den 26. juni 2021.

Der er desuden indført lovkrav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udlandsrejse på coronasmitte.dk.
 
Siden den 5. juni er færdigvaccinerede borgere fra Storbritannien i øvrigt sidestillet med færdigvaccinerede fra EU- og Schengenlande. Det vil sige, at de kan indrejse i Danmark, hvis de kan dokumentere, at de er færdigvaccineret med en EMA-godkendt vaccine, og at der er gået 14 dage siden sidste stik. De vil være undtaget bl.a. fra krav om anerkendelsesværdigt formål og test- og isolationskrav. Dette gælder fortsat for færdigvaccinerede personer fra Storbritannien.
 
Personer, der rejser i transit gennem UK fra særlige risikoområder skal kunne fremvise negativt testresultat allerede ved indrejsen til UK. I både Heathrow og Stansted lufthavne er det muligt at tage en test inden afrejse til Danmark. Tests skal bookes på forhånd og udbydes af private firmaer mod betaling (£40-100). Der opfordres til at afsætte god tid, da der kan forekomme ventetid i testcentrene. Det bemærkes, at teststederne er beliggende uden for security i afgangs/ankomst-området eller som ”drive through”-facilitet. Da UK selv opererer med testkrav i forbindelse med indrejse, anbefales det at få lavet testen på afrejsedestinationen og ikke i forbindelse med transit i London. Du kan læse mere om testkrav ved indrejse og transit i UK her.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Du kan finde lokale myndigheders information om COVID-19 via nedenstående links:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i London inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Storbritannien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hjælp til erhvervsrejsende

Læs mere her
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.