Gå til indhold

Kommunikation, Kultur og Public Diplomacy

Afdelingen har ansvaret for ambassadens kommunikation og kontakten til dansk og britisk presse. Vi kommunikerer også med den britiske offentlighed via vores egne nyhedskanaler, hvis indhold praktikanten i vid udstrækning har det daglige ansvar for - hjemmeside, nyhedsbrev, Twitter og Facebook. Sproget i den eksterne kommunikation er altid engelsk, internt oftest dansk.

Jobbeskrivelse
Som praktikant i presse-, kultur- og informationsafdelingen vil du blive en del af et dynamisk team, der arbejder sammen om at formidle viden, skabe fokus og sørge for logistikken bag de kulturelle arrangementer, som ambassaden er involveret i. Du vil desuden få et indblik i de mange kulturelle sammenhænge, Danmark indgår i samt få kendskab til den engelske kultur.
Endelig får du til opgave at varetage ambassadens infotjeneste, hvor borgere og brugere kan få svar, når de retter henvendelse via telefon, brev, e-mail eller de sociale medier.

Kvalifikationer
Vi søger en dansktalende studerende, som er tilmeldt samfundsvidenskabelig eller tilsvarende kandidatuddannelse eller derunder på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt.  Du skal kunne redegøre for, hvorfor praktikpladsen er interessant for dig, og hvordan opholdet vil kunne bidrage til dit uddannelses- og karriereforløb.
Blandt de vigtigste kvalifikationer, vi kigger efter, er:
• Gode engelskkundskaber i skrift og tale
• Dokumenteret interesse for og viden om kultur
• Journalistisk erfaring
• Erfaring med hjemmesideredigering og digitale nyhedsbreve
• Professionel erfaring med sociale medier
• Erfaring med foto, video og lyd
• Tidligere udlandsophold i et engelsktalende land

Praktikvilkår
Opholdet skal bidrage til din uddannelse, og vil foregå under vejledning af Presse Attachéen.
Praktikopholdet varer seks måneder fra den 1. august 2021 til den 31. januar 2022. 

Praktikopholdet er ulønnet, men du vil få delvis dækning af dine udgifter i forbindelse med opholdet og vil kunne få udbetalt et tilskud eller få refunderet udgifter efter regning inden for DKK 4.000 pr. måned. Du vil pga. Brexit skulle søge om visum og betale en såkaldt Health Surcharge for at få adgang til det britiske sundhedsvæsen på ca. £500. Denne udgift vil skulle afholdes inden for praktikanttilskuddet.

Arbejdstiden er 9.00-16.30, mandag-fredag. Du optjener 2,08 feriedage pr. måneds praktik.

Ansøgning
Ansøgning samt bilag (CV, karakterudskrift, eventuelle referencer) mærket ”Dit Navn – Presse & Kultur”, bedes sendt senest 08. marts 2021 på mail til lonambintern@um.dk

Yderligere oplysninger
Oplysninger om ambassaden samt ambassadens praktikantordning kan findes på ambassadens hjemmeside https://storbritannien.um.dk/en. Har du spørgsmål om Presse & Kultur afdelingen, som du ikke finder svar på online, kan du kontakte Presse Attaché Jakob Holm på +44 207 333 0256.