Spring til indhold

Rejseråd til Storbritannien

''

Storbritannien er generelt et sikkert sted at besøge. Storbritannien har ligesom andre EU-lande styrket sikkerhedsforanstaltningerne i lyset af risikoen for potentielle terrorangreb. Den 15. september 2017 blev et sådant angreb udført i London og yderligere tre angreb er udført i 2017.

Ambassaden opfordrer rejsende i landet til at være agtpågivende, til at læse om og være opmærksomme på trusler og risici i landet. Rejsende bør være opmærksomme på deres omgivelser, især på steder med store folkemængder som f.eks. turistattraktioner, offentlig transport, markeder og indkøbscentre. Rejsende bør holde sig orienteret om situationen i landet og bør følge de lokale myndigheders instruktioner og retningslinjer.

Det anbefales, at du sætter dig ind i dine forsikringsbetingelser. Med det blå sundhedskort er du stillet på lige vilkår med lokale borgere i Storbritannien fsva. nødvendig læge- og hospitalsbehandling m.v. fra den offentlige britiske sygesikring. Men det er rejseforsikringsselskaberne, som kan yde f.eks. krisepsykologisk hjælp eller arrangere tidlig hjemrejse - vel og mærke, hvis man har en forsikring. Det kan f.eks. være via en familieforsikring, et kreditkort eller via en årsrejseforsikring.
Lufthavnsmyndighederne har indført strengere sikkerhedskontroller, hvorfor alle rejsende opfordres til at være i god tid for sikkerhedskontrol.

Den følgende hjemmeside er Udenrigsministeriets rejsevejledning, som vi anbefaler, at man følger: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/storbritannien

Her kan du følge de britiske myndigheders vurdering af det aktuelle trusselsniveau: https://www.mi5.gov.uk/threat-levels

 

Klik på billedet for at se Rejseklar-videoen

Har du nogensinde mistet dit pas på rejsen? Så ved du, at det er vigtigt at kunne finde
den nærmeste danske ambassade. Det kan app’en Rejseklar hjælpe dig med. Og meget mere.

Her er 5 ting, du skal vide om Rejseklar:

  1. Læs vores rejsevejledninger direkte i app’en. Nye farver giver overblik over sikkerhedsforholdene i landet.
  2. Modtag push beskeder med info om hvad du kan gøre, hvis der pludseligt opstår en krise i det land du er.
  3. Tilmeld dig nemt Danskerlisten for det land du besøger. Så kan vi komme i kontakt med dig, hvis der opstår en større krise, f. eks. en naturkatastrofe, terrorangreb eller politiske uroligheder.
  4. Kontaktoplysninger til nærmeste danske ambassade eller konsulat, uanset hvor i verden du befinder dig.
  5. Info om bl.a. pas- og visumregler, og hvad du kan gøre, hvis du f.eks. bliver syg, udsat for røveri eller får problemer på rejsen.

Langt de fleste danske har ingen problemer, når de rejser ud i verden. Men engang imellem går det galt. Hvert år hjælper vi flere tusinde danskere, når uheldet er ude. Vi kan bedre hjælpe dig, når du har hentet app’en.

App’en ”Rejseklar” findes til smartphones og kan hentes gratis i App Store eller Google Play